Warmtemaantje info


Warmtemaantje - warmte - geborgenheid - verbondenheid - rust

Het Warmtemaantje is een handgemaakt, uniek vormgegeven warmtekussentje, gevuld met biologisch gereinigde kersenpitten. Door de vorm en het gewicht geeft het de perfecte ondersteuning bij darmkrampjes. En dat niet alleen! Ook bij kou, spierpijn, buikpijn, menstruatiepijn, borstvoeding, borstontsteking, het opwarmen van wiegje of bed is het een absolute musthave! 

Warmtemaantje, dé nieuwste variant op de babykruik!

Ben je op zoek naar een oplossing voor verschillende pijntjes en ongemakken voor jouzelf en/of jouw kindje? Dan is een Warmtemaantje hetgeen wat je zoekt. Dit is een handgemaakt warmtekussentje in de vorm van een maan. Ten opzichte van een standaard babykruik, kent het maantje vele voordelen. Op deze pagina vertellen we je er alles over en kun je ons uitgebreide assortiment bekijken.

Is een Warmtemaantje hetzelfde als een warmteknuffel?

Een Warmtemaantje lijkt misschien op een warmteknuffel, maar toch zijn het twee verschillende producten. Bij het ontwikkelen van het maantje heb ik namelijk goed nagedacht over het ontwerp ervan. Ook de vulling van het maantje en de stoffen waarin het verkrijgbaar is, heb ik met veel zorg uitgekozen. Ik heb bewust gekozen voor een maanvorm, zodat de vulling van het warmtekussentje goed verdeeld blijft over de plek waarop het kussentje wordt gelegd. Bij een warmteknuffel kun je er niet altijd van uitgaan dat de vulling goed wordt verdeeld. Bovendien heb ik gekozen voor biologische kersenpitten en bepaalde stoffen, zodat het maantje gemakkelijk kan worden verwarmd, gekoeld en zelfs kan worden gewassen. 

Waarvoor kun je een Warmtemaantje gebruiken?

Door de vorm en het gewicht geeft een Warmtemaantje erg veel verlichting en comfort. Daardoor biedt het maantje de perfecte ondersteuning bij darmkrampjes, spierpijn, buikpijn, menstruatiepijn, borstvoeding en borstontsteking. Ook bij kou of voor het opwarmen van een wiegje, kun je dit warmtekussentje gebruiken. Als je dat doet, creëer je een warme en comfortabele slaapomgeving voor jouw baby. Dat kan helpen bij het kalmeren en troosten van jouw kindje, vooral tijdens koude nachten.

Bevorderen van slaap
Een maantje kun je heel goed gebruiken voor het bevorderen van de slaap van een kindje. De warmte van het warmtekussentje kan een gevoel van veiligheid en geborgenheid geven, waardoor de baby gemakkelijker in slaap kan vallen en langer kan doorslapen.

Helpen reguleren van de lichaamstemperatuur van pasgeboren kindjes
Pasgeboren baby's hebben moeite om hun lichaam op temperatuur te houden, waardoor ze vatbaar kunnen zijn voor kou. Met een Warmtemaantje wordt het makkelijker om de lichaamstemperatuur van een kindje te reguleren.

Gebruiksaanwijzing

Het Warmtemaantje

☾ Werkt heerlijk ontspannend op het buikje van de baby of het kind.

☾ Helpt de moeder bij het geven van borstvoeding.

☾ Door de maanvorm wordt de vulling zo verdeeld dat het niet naar de zijkant zakt.

☾ Verwarmt het bedje of (reis)wieg.

☾ Is makkelijk op te warmen in de magnetron.

☾ En net zo makkelijk te koelen in de vriezer.

☾ Is gevuld met kersenpitten en dus wasbaar.

☾ Geeft enigszins druk maar is niet te zwaar op het (baby)lichaam.

☾ Heeft veel keus in verwisselbare hoesjes, mocht je eens wat anders willen.

GEBRUIKSAANWIJZING MAGNETRON

 • Verwijder de hoes.
 • Besprenkel het Warmtemaantje voor verhitting met wat water om uitdroging van de pitten te voorkomen.
 • Opwarmen: 30 seconden tot 45 seconden op maximaal 800 watt. Leg het Warmtemaantje op een schoon bordje, op het draaiplateau in de magnetron.

   Let op: niet op een rooster opwarmen. Zorg dat het Warmtemaantje niet met etensresten in aanraking

   komt, dit kan schroeiplekken veroorzaken. Volg de gebruiksaanwijzing van de magnetron.

 • Check of de temperatuur na het opwarmen niet te heet is voor je kindje. Dit kun je doen door het Warmtemaantje tegen de binnenkant van je pols te voelen.
 • Gebruik het Warmtemaantje niet zonder hoes en niet op de blote huid.

 

GEBRUIKSAANWIJZING OVEN

 • Verwijder de hoes.
 • Besprenkel het Warmtemaantje voor verhitting met wat water om uitdroging van de pitten te voorkomen.
 • Opwarmen: 10-15 minuten op 75 graden. Leg het Warmtemaantje op een ovenvast bord of schaal.                          
  Let op: niet direct op een rooster, bakplaat of metaal opwarmen. Zorg dat het Warmtemaantje niet met etensresten in aanraking komt, dit kan schroeiplekken veroorzaken. Volg de gebruiksaanwijzing van de oven.
 • Na de eerste 10 minuten verwarmen het kussentje opschudden en daarna eventueel nog maximaal 5 minuten verwarmen.
 • Check of de temperatuur na het opwarmen niet te heet is voor je kindje. Dit kun je doen door het Warmtemaantje tegen de binnenkant van je pols te voelen.
 • Gebruik het Warmtemaantje niet zonder hoes en niet op de blote huid.

 

GEBRUIKSAANWIJZING KOELKAST/VRIEZER

Het Warmtemaantje kan ook als coolpack gebruikt worden.

 • Leg het Warmtemaantje met hoes in een doek of afgesloten zak minimaal 1,5 uur in de koelkast of vriezer.
 • Het Warmtemaantje kan langere tijd blijven liggen.
 • Let op: laat het Warmtemaantje eerst op kamertemperatuur komen alvorens het op te warmen.

 

VEILIGHEID

Het Warmtemaantje is geen speelgoed. Daarom kinderen onder toezicht het Warmtemaantje laten gebruiken i.v.m. warmte en verstikkingsgevaar door kleine onderdelen (kersenpitjes).

Het Warmtemaantje XL is te zwaar voor het babybuikje. Gebruik hiervoor het ‘standaard’ model van circa 175-200 gram.

Elk Warmtemaantje wordt met zorg en aandacht met de hand gemaakt. Het is een gebruiksvoorwerp en dat maakt dat het product onderhevig is aan slijtage. Controleer regelmatig op gebreken en gebruik het niet meer wanneer het slijtage vertoont of branderig ruikt.

De kersenpitten zijn op een biologische wijze gereinigd, er zijn geen schadelijke stoffen aan te pas gekomen.

De stoffen die gebruikt worden bestaan uit minimaal 95% (biologisch) katoen, voorzien van een GOTS-certificaat en/of Oekotex-certificaat.

 

WASVOORSCHRIFT

De pittenzak: Handwas zonder wasmiddel. Daarna goed laten drogen. (Dit kan even duren, af en toe de pittenzak opschudden versnelt het droogproces.)

Het hoesje: In de wasmachine met een mild wasmiddel op 30-40 graden, Niet in de droger.