Rust & ritmekaarten


Rust & ritme kaarten

Het bieden van een herkenbaar dagritme is voor kinderen een belangrijke houvast in de dagelijkse structuur, met rust tot gevolg. TWEE ARMENVOL rust & ritme kaarten zijn een hulpmiddel voor bewuste tijd tussen ouder en kind. Start de dag samen en bepaal aan de hand van de kaarten wat er komen gaat. Hoe ouder het kind, hoe meer inspraak je kunt geven om de volgorde zelf te bepalen.

Dagritme

Structuur en een duidelijk ritme zijn voor (jonge) kinderen erg belangrijk. Het geeft namelijk aan wat er komen gaat en hierdoor creëer je rust en voorspelbaarheid bij je kind. Als een kind onrustig is over wat er komen gaat gebruikt hij daarvoor heel veel energie, die hij niet kan steken in blij zijn, spelen en leren. Een inzichtelijk dagritme is een belangrijk middel om rust en ruimte te scheppen voor kinderen, zodat zij alle tijd hebben om zich vrij te ontwikkelen. Een dagritme werkt stimulerend en bevordert de ontwikkeling en zelfredzaamheid. Daarom rust & ritme.

Zo gebruik je de rust & ritme kaarten

Door dagelijks samen met je kind(eren) de kaarten in de juiste volgorde te leggen, visualiseer je de dag die komen gaat. Zo kun je beginnen met de kaart ‘aankleden’ of ‘ontbijten', daarna ‘zelf spelen’ of ‘naar school’. Zo maak je ieder stapje van de dag visueel door middel van de tekeningen. Naast een helder plan voor de dag, geef je jouw kind(eren) een moment van onverdeelde aandacht. En voor een kind is er geen betere start!

Voor wie?

De adviesleeftijd is van 3-8 jaar, afhankelijk van de ontwikkeling van het kind. Hoe ouder het kind, hoe meer inspraak je kunt geven om de volgorde zelf te bepalen. De TWEE ARMENVOL dagritmekaarten bestaan uit een basisset van 22 kaarten.  Ze zijn gemaakt van stevig karton met ronde hoeken, waardoor ze wel tegen een stootje kunnen!