Bliss kids info


Bliss kids kaartenset

Hoe werkt het?

De kaartenset is ontworpen om met minimaal twee personen uit te voeren, waarbij een persoon de begeleider is. Op elke kaart staat een oefening die je thuis of in de klas binnen 15 minuten kan doen, bijvoorbeeld tijdens het ontbijt of de dagstart in de klas. De korte benoeming op de kaart biedt ruimte om als begeleider zelf (creatief) invulling te geven aan de oefening. Daarnaast staat in de Wegwijzer per kaart een uitgebreide beschrijving van de oefening waarbij jullie stap voor stap worden meegenomen. Geen zorgen, iedereen kan dit. Schud de kaarten, trek er een uit en ga samen op ontdekkingsreis!

 

De zeven thema's van Bliss Kids

  • Nieuwsgierige bril naar jezelf

  • Omgaan met emoties
  • Omgaan met tegenslag
  • Van hoofd naar lichaam
  • Een positief zelfbeeld creëren 
  • Een groeimindset ontwikkelen
  • Open & nieuwsgierige bril naar buiten

 

Een wereld met meer authentieke, stralende en weerbare kinderen.

Kinderen hebben iets magisch. Ze zijn puur en helemaal zichzelf. Ze kijken met nieuwsgierige en open ogen naar de wereld. En ze denken vrij van regels, kaders en verwachtingen. Een prachtige onbevangenheid die vaak verdwijnt naarmate ze ouder worden. 

In een tijd waarin veel nadruk wordt gelegd op prestatie, ambitie en perfectie, is dat niet vreemd maar wel onwijs zonde, vinden wij. Er worden namelijk veel keuzes gemaakt op basis van wat zekerheid biedt, wat ‘hoort’ of wat jouw omgeving van jou verwacht. Studiekeuzes worden gebaseerd op goede baangarantie en het kan soms lastig zijn om af te wijken van de gebaande paden. Ook op jongere leeftijd zie je dit terug, namelijk dat kinderen vooral worden beloond voor goede cijfers, mooie (sport)prestaties en braaf gedrag.

Wij van The Bliss project vinden het belangrijk om meer ruimte te creëren voor: jezelf zijn, ruimte voor creativiteit, fouten maken en daarvan leren, jezelf en jouw gevoelens ontdekken en leren begrijpen, elkaar leren begrijpen, oordeelloos luisteren, respectvol communiceren, op een goede manier je emoties leren uiten, luisteren naar je lichaam en jouw behoeften, vieren dat iedereen anders is, jezelf leren omarmen, en ga zo maar door. Zaken die zich niet gemakkelijk laten meten maar die zo belangrijk zijn voor ons welzijn.

Met The Bliss project willen we meer ruimte maken voor de dingen die er echt toe doen. De waardevolle levenslessen die ervoor zorgen dat jij dicht bij jezelf blijft en een leven leidt dat bij jou past.